Om oss

Vi har alltid haft ett stort intresse för hästar. Emmas första tävlingsponny var det Kaspiska stoet Darkhorse Shimari som vi köpte år 2003. Två år senare flyttade vi tillknight2012_ vår nuvarande hästgård i Knivsta och fick mer plats för hästarna och vi bestämde oss för att betäcka vårt sto som därmed blev starten till vår uppfödning. För att få tag på bra avelsmaterial och unika blodslinjer har vi importerat hästar från bl.a. England, Tyskland och USA. Hos oss finns idag en av Sveriges högst meriterade Kaspiska avelshingstar MCC Kerdar’s Knight samt sto Sirhowy Shadan.

Vi är mycket stolta över att ha fött upp flertalet guldbelönade Kaspiska hästar & godkända avelshingstar!

texan2014_Något år efter vår flytt till Knivsta fick vi äntligen köpa vår allra första Amerikanska miniatyrhäst som blev till salu, ett avelssto som vi länge haft ögonen på och velat köpa. Under år 2014 importerade vi flera meriterade avelsston och fantastiska avelshingstar som blev en mycket stor tillgång till vår uppfödning. Bland annat hingsten MCC BTUS Texan som är World Show Top 5, Central Regional Top 5 & 10 i USA och Res. Supreme Champion i både Sverige och Finland. Stoet ERL Blissful Revenge som är flerfaldig Central Regional Champion i USA. Unghingsten EBF Innamoramento som blev Champion på alla stora shower i Europa under 2014 samt 2015 då han stod i träning hos Elevage de la Buise i Frankrike. 

Vi är mycket stolta över våra Amerikanska miniatyrhäst uppfödningar med bl.a. Grand Champion & merchanSupreme Champion titlar i Skandinavien!

Vårt mål med vår uppfödning är att föda upp friska och sunda hästar med mycket god exteriör och kapacitet att tävla inom de högre klasserna inom olika grenar!

Välkommen att kontakta oss om det är något du undrar över eller om du har några frågor!
Emma & Margareta Lindahl
Nordiclights Stuteri